Karakterpanden

A
A
A

WBVG

Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG Karakterpand WBVG

 

De WBVG is de aangewezen partij voor ontwikkeling en beheer van Karakterpanden. De WBVG opereert zelfstandig en in samenwerking met andere corporaties, om op termijn het specialisme van initiëren, maken, bouwen, beheren en wonen in Karakterpanden op bredere (landelijke) schaal te realiseren en ondersteunen.

 

Bernard Smits, directeur WBVG: 'Collectief wonen zal altijd een beperkt marktaandeel houden. Maar de vraag is zeker niet minder geworden. Door maatschappelijke en demografische ontwikkelingen heeft deze hooguit een andere vorm. We hebben diverse modellen in huis die antwoord geven op de vraag naar gemeenschappelijkheid, zorg en zelfbeheer bij het wonen. Deze passen bij deze tijd.'

WBVG: Méér wonen

De WBVG is een kleine woningbouwvereniging met Gelderland voorlopig als werkgebied. Kenmerkend voor de panden, bewoners en gebruikers is de grote mate van zelfbeheer en betrokkenheid. De WBVG heeft in haar visie gemeenschappelijk wonen en leven als uitgangspunt. Er is daarbij altijd sprake van gemeenschappelijke voorzieningen. Bovendien heeft meer dan de helft van de panden activiteitenruimtes onder hun dak. De activiteiten kunnen zowel commercieel, ideologisch als cultureel van aard zijn. In alle gevallen versterkt de combinatie van wonen en activiteiten de betrokkenheid van de huurders bij hun pand en de directe omgeving.
De bewoners bewonen karakterpanden die zich kenmerken door collectiviteit, zelfbeheer en plusfuncties.

  1. Collectiviteit houdt in dat bewoners zich organiseren in woonverenigingen.
  2. Zelfbeheer betekent het uitvoeren van een aantal belangrijke beheertaken door de woonvereniging.
  3. Plusfuncties worden gevormd door de gemeenschappelijke voorzieningen. Deze kunnen besloten of publiek zijn, privaat of maatschappelijk, wel of niet aan wonen gerelateerd.

Voor meer informatie, kijk op www.wbvg.nl

 

 

Share |

 

Karakterpanden logo